akusentuhatimu

Wednesday, 6 April 2016

Jenama tudung sendiri

Assalamualaikum wbt..

Memandangkan hari ini tak bizi sangat so sempat lah ber-blog..
Hari siap keluar lunch dengan husban lagi sebab dia MC..sukeeeee..
Minggu ni pergi kerja pon husban hantar so bertamabah2 lah suka..
This week dah start duduk satu bumbung..So macam-macam benda nak kena beli & nak kena kemas..
Memang malas kottt...Hopefully Allah pinjam kan kerajinan untuk saya supaya dapat kemas rumah and  jadi isteri mithali...hehe

Weekend hari tu bincang dengan husban untuk buat tudung jenama sendiri tapi since dah kerja permanent ni bizi sesangat... Tapi in planning adalah..Sekarang ni saya part time jual tudung dari kawan je..Tapi bila saya order color lain dia atar color lain so macam xbest lah..Kita dah janji dengan customer tapi dia send lambat to me...Nak mengamuk pon kawan...eeeeeeeeee...

Berbalik pada jenama tudung sendiri nih,first kena fikir dulu branding/jenama tudung and targeting customer..So saya kena design sendiri logo dulu..Hope dapat lah idea yang best..

Tak larat nak tulis nanti sambung lagi yea..

okey Baiii...

Friday, 25 March 2016

Bawal ruffle



Alhamdulillah selepas muka dah elok rasa dah selesa nak pakai tudung color yang light..
Sebelum ni muka saya ada masalah jerawat yang teruk..
2 bulan jugak lah menderita dengan jerawat dan muka kusam..
ok nanti saya cerita saya pakai produk apa yang menyebabkan jerawat teruk dan selepas tu muka saya glowing selepas guna produk apa.

Kepada pengemar tudung bawal,
awak2 boleh lah usha tudung bawal yang saya jual ni..
if berminat boleh pm saya 011-25513909
1-2 helai RM15 
3 helai and above RM13 
Postage SM RM7
Sabah & Sarawak RM9
COD Free Sepanjang Lrt Kelana ke KL Sentral.
















Saturday, 12 March 2016

06 Feb 2016 I got married..

Assalamualaikum..
Dah lama tak buka blog..
Entry2 lama semua saya dah delete..
Semua kenangan dulu tak nak ingat lagi..
Alhamdulillah akhirya dia suami ku dan aku isterinya..


Terima kasih kepada semua yang menjayakan majlis kami..


Friday, 29 May 2015

Selamat hari jumaat


saya mengantuk so buka adobe illustrator kejap untuk edit doa..


Saturday, 9 May 2015

i will get married

Saya macam tak percaya yang saya hanya ada masa 6 bulan lagi sebelum kahwin..
Sebelum ni seyes rasa tak der mood nak fikir pasal kahwin disebabkan beberapa sebab..
Antara sebab terbesar rasa belum bersedia nak pukul tanggungjawab sebagai isteri dan menantu...

Tadi dah start fikir tema dan do check list yang perlu di buat sebelum kahwin..
Rasa tak tahu nak pilih tema color apa..saya dok nampak color purple mint green  pink..
Semua color kat bawah tu saya suke...So,kena bincang dengan Mr.F dia ok color macam mana..
Saya memang tak tahu nak buat decision tapi try jugak untuk fikir benda yang memberi kepuasan untuk diri ni..

Pelamin saya tak jumpa lagi yang berkenan dihati..Saya nak cari yang mana suke dulu pastu pikir bajet plak..Nak yang murah dan biasa2 je..Buat majlis pon sekadar yang mampu je..






Ok..start fikir untuk D.I.Y semua benda sendiri ...
GO...GO..

Monday, 2 February 2015

Feb 2015

setelah sekian lama tak de mood nak update blog...entry2 lama sudah di delate...
so tahun ni aku patut kahwin...ni dah feb tapi semua tak tahu nak mula dari mana...
kena bincang dengan famili dulu...